Takimi i parë ndër-kufitarë të Partnerëve Strategjik për qeverisjen e mirë të zonave të mbrojtura të masivit malorë Sharr-Korab.

Fondacioni ALCDF në kuadër të programit PONT – Prespa Ohrid Nature Trust, me datë 19 Dhjetor 2023, organizoi në Tiranë, takimin e parë ndër-kufitarë të Partnerëve Strategjik për qeverisjen e mirë të zonave të mbrojtura të masivit malorë Sharr-Korab.Sharr-Korab i shtrirë në zonat e mbrojtura të Parkut Kombëtar të Sharrit në Kosovë, Parku Kombëtar i...

Takime me komitetet e menaxhimit të zonave të mbrojtura në Dibër dhe Kukës ne kuader te projektit te financuar nga PONT

Organizohen takimet me komitetet e menaxhimit të zonave të mbrojtura në Dibër dhe Kukës.Me datë 7 Dhjetor 2023, në Prefekturën e Qarkut Dibër nën drejtimin e Prefektit Z. Nexhbedin Shehu u mbajt takimi i komitetit te menaxhimit të Zonave të Mbrojtura e thirur me iniciativën e ALCDF, për të diskutuar dhe analizuar mënyrën e funksionimit të deritanis...

Call for Proposal(s): Ref. No: EA_043/ 1.6, 3.1, 6.1, 6.2 & 12.1

Call for Proposal(s):Ref. No: EA_043/ 1.6, 3.1, 6.1, 6.2 & 12.1Type of services: Services provider expertise on Organization Strengthening (OS) andleadership skills of Sharr-Korab PAs managers.Description of servicesAlbanian Local Capacity Development Foundation (ALCDF) in partnership with localorganizations of CSCD (Center for Sustainable Communit...

Takim me Drejtori i Përgjithshëm, z.Artur Kala te Agjencisë Kombëtare të Pyjeve ne kuader te zbatimit te projektit nga PONT

Në Agjencisë Kombëtare të Pyjeve, Drejtori i Përgjithshëm, z.Artur Kala, priti përfaqësuesit e Fondacionit #ALCDF, Znj.Lindita Manga, Drejtore e këtij Fondacioni dhe Z. Besnik Alku, Menaxher Projekti.Në takim u diskutua rreth Projektit “Mbrojtja dhe shfrytëzimi i qëndrueshëm i zonave të mbrojtura ndërkufitare në malin e Sharrit, Mavrovës dhe Korab-...

Promovimi i nismes "Margegaj pa mbetje"

RTSH eshte televizioni kombetare Shqiptare, i cili ka promovuar nismen "Margegaj pa mbetje" ne nje nga kronikat e saja ne RTSH 24. IPA Cross-border Cooperation Programme Montenegro - AlbaniaRegionalna razvojna agencija/RDA Bjelasica, Komovi, ProkletijeZero Waste Montenegrohttps://www.youtube.com/watch?v=WuH0HksgAcI

Takimi 1 i grupit te koordinimit dhe operimit te Zonave te Mbrojtura nder-kufitare në masivin malor Sharr-Korab ndërmjet Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut.

Mbahet takimi i parë i Grupit të Koordinimit dhe Operimit të Zonave të Mbrojtura ndër-kufitare në masivin malor Sharr-Korab ndërmjet Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut. Ky masiv është zona më e madhe e mbrojtur në Evropë, me rreth 230,000 ha, respektivisht në Parkun Kombëtar Mali Sharrit (PK) në Kosovë, parqet kombëtare të Malit të Sharrit dhe Mav...

Takimi përmbyllës i projektit “Mali i Zi dhe Shqipëria drejt Zero Mbetje”.

Takimi përmbyllës i projektit “Mali i Zi dhe Shqipëria drejt Zero Mbetje”.U mbajt konferenca përmbyllëse e projektit “Mali i Zi dhe Shqipëria drejt Zero Mbetje”, financuar nga Bashkimi Europian, në kuadër të Programit IPA i bashkëpunimit ndër-kufitarë Mali Zi – Shqipëri, dhe zbatuar nga Fondacioni Shqiptar i Zhvillimit të Kapaciteteve Lokale (ALCDF...

Nje copez e mbeshtetjes nga projekti “Mali i Zi dhe Shqipëria drejt zero mbetje”

Koshat, set kompostimi, qeset plastike, qendra e riciklimit, presa e presimit të mbetjeve plastike dhe metalike, pika e kompostimit të mbetjeve organike janë një pjesë e mbështetjes që projekti “Mali i Zi dhe Shqipëria drejt zero mbetje”, financuar nga Bashkimi Europian, në kuadër të Programit IPA i bashkëpunimit ndër-kufitarë Mali Zi – Shqipëri, k...

Plani per menaxhimin e mbetjeve ne filozofine "Zero Mbetje"

Njesia Administrative Margegaj, ka hartuar planin per menaxhimin e mbetjeve ne filozofine “zero mbetje”, duke percaktuar rregullat qe perfshijne edhe grumbullimin, ndarjen ne burim, kompostimin, dhe riciklimin. Ky plan eshte ne kuader të projektit " SHQIPËRIA DHE MALI I ZI me ZERO Mbetje, konkretisht ne Shqiperi me nismen Valbona pa Mbetje", financ...

Nenshkrimi i Mareveshjes se bashkepunimit mes Fondacionit ALCDF dhe Parkut Kombëtar të Malit të Sharrit në Republikën e Maqedonisë së Veriut

Kemi kënaqësinë të ndajmë sot me ndjekësit tanë, momentet e nënshkrimit të Marrëveshjes së bashkëpunimit mes Fondacionit ALCDF dhe Parkut Kombëtar të Malit të Sharrit në Republikën e Maqedonisë së Veriut, në kuadër të projektit “Mbrojtja dhe shfrytëzimi i qëndrueshëm i zonave të mbrojtura në Malin Sharr, Mavrovë dhe Korab-Koritnik” financuar nga PO...

Call for proposal(s): Ref. No: EA_043/2.1 & 2.2

Call for proposal(s): Ref. No: EA_043/2.1 & 2.2Type of services: Services Provider expertise for identification of needs and opportunitiesfor joint activities with PA offices technical staff, and researchers, in Sharr-Korab PA's target area.Description of servicesAlbanian Local Capacity Development Foundation (ALCDF) in partnership with localorgani...

Takim ne zyren e Parkut te Malit te Sharrit mbi projektin "Mbrojtja dhe shfrytëzimi i qëndrueshëm i zonave të mbrojtura ndër-kufitare në Malin e Sharrit, Mavrovës dhe Korab-Koritnikun ».

Parku Kombetare i Malit te Sharit eshte parku me i ri ne Ballkan, por me nje ekip plot pasion po arrin te beje punen e shume viteve dhe me shume standarte. Ibrahim Dehari eshte drejtori i Parkut qe pa dallim hirarkie punojne ne nje skuader me Anelen, Altinin dhe Arbeniten per te bere te mundur qe e gjithe popullsia e 7-te komunave te jete perfitues...

Takim me kryetarin e Komunes Bogovinje ne kuader « Mbrojtja dhe shfrytëzimi i qëndrueshëm i zonave të mbrojtura ndër-kufitare në Malin e Sharrit, Mavrovës dhe Korab-Koritnikun ».

Takimi me kryetarin e Komunes se Bogovinjes, ne Maqedonine e Veriut u mbajt sot ne zyren e Kryetarit te Komunes Z. Besnik Emshiu dhe Z. Shuip Marku, kordinatori lokale i projektit « Mbrojtja dhe shfrytëzimi i qëndrueshëm i zonave të mbrojtura ndër-kufitare në Malin e Sharrit, Mavrovës dhe Korab-Koritnikun ». Projekti kerkon qe te permiresoje qever...

Takime në Dibër dhe Kukës në kuadër të « Mbrojtja dhe shfrytëzimi i qëndrueshëm i zonave të mbrojtura ndër-kufitare në Malin e Sharrit, Mavrovës dhe Korab-Koritnikun ».

Fondacioni Shqiptarë i Zhvillimit të Kapaciteteve Lokale (ALCDF), dhe organizata partnere LAG "Dibra Turistike", kane mbajtur takime me aktorët kyc lokale te shoqerise civile, bashkive, njesive administrative ne Diber dhe Kukes per realizimin e projektit « Mbrojtja dhe shfrytëzimi i qëndrueshëm i zonave të mbrojtura ndër-kufitare në Malin e Sharrit...

Vazhdimi i takimeve ne kuader te projektit « Mbrojtja dhe shfrytëzimi i qëndrueshëm i zonave të mbrojtura ndër-kufitare në malin e Sharrit, Mavrovës dhe Korab-Koritnikun ».

Takime me aktorët kyc lokalë nga Projekti « Mbrojtja dhe shfrytëzimi i qëndrueshëm i zonave të mbrojtura ndër-kufitare në malin e Sharrit, Mavrovës dhe Korab-Koritnikun ».Fondacioni Shqiptarë i Zhvillimit të Kapaciteteve Lokale (ALCDF), dhe orgnizata partnere Qendra për Zhvillim të Qëndrueshëm të Komunitetit (CSDC) në Maqedoninë e Veriut, vazhdojnë...

Takime ne Prefekturen e Dibrës dhe Kukësit ne kuader te Projektit « Mbrojtja dhe shfrytëzimi i qëndrueshëm i zonave të mbrojtura ndër-kufitare në malin e Sharrit, Mavrovës dhe Korab-Koritnikun ».

Vazhdojnë takimet me aktorët kyc lokalë nga Projekti « Mbrojtja dhe shfrytëzimi i qëndrueshëm i zonave të mbrojtura ndër-kufitare në malin e Sharrit, Mavrovës dhe Korab-Koritnikun ».Prefektura është struktura drejtuese dhe kordinuese e komiteteve të menaxhimit të zonave të mbrojtura. Këto ditë nga ekipi i projektit janë mbajtur takime me përfaqësue...

Takime konsultative me aktoret kyc te projektit "Protection and sustainable use of the cross-border protected areas of Sharr Mountain, Mavrovo and Korab-Koritnik", financuar nga PONT.

Consultative meetings with key actors of the project "Protection and sustainable use of the cross-border protected areas of Sharr Mountain, Mavrovo and Korab-Koritnik", financed by #PONT.The ALCDF team and project partners #CSCD (Center for Sustainable Community Development) and LAG "Dibra Turistike" conducted an informative and consultative meeti...

“Treni Po vjen”, takime informuese në Bashkitë Tiranë, Durrës, Shijak dhe Fushë Krujë

“Treni Po vjen”, takime informuese në Bashkitë Tiranë, Durrës, Shijak dhe Fushë KrujëPërfaqësuesit e Fondacionit Shqiptar për Zhvillimin e Kapaciteteve Lokale (ALCDF) dhe Rrjetit për Fuqizimin e Gruas në Shqipëri (AWEN), kontraktuar nga HBMC në kuadër të projektit të BERZH-it për “Nxitjen e shoqërisë civile për promovimin e transportit të qëndruesh...

Treni Tiranë-Durrës-Rinas, takime informim/ndërgjegjësimi tek bizneset

Treni Tiranë-Durrës-Rinas, takime informim/ndërgjegjësimi tek biznesetBizneset që ushtrojnë aktivitetin e tyre përgjatë gjurmës së projektit të ri hekurudhor që lidh Tiranën me Durrësin dhe degëzon rrjetin me aeroportin ndërkombëtar të Rinasit po informohen për përfitimet dhe çështjet e sigurisë së transportit hekurudhor.Teksa Hekurudha Shqiptare S...

Takim me nxenesit si pjese e aktivitetit “Biblioteka për Ju” ne kuader te projektit “Tirana Kryeqytetit Europian i Rinisё 2022”

Sot u diskutua mbi temën “Ndërtimi besimit dhe të kuptuarit: promovimin e dialogut” ku së bashku me nxënësit u diskutua mbi mënyrat dhe qasjet për të kuptuar dhe pranuar njëri tjetrin dhe anëtarët e rinj të komunitetit. Ky trajnim është pjesë e aktiviteteve të projektit “Biblioteka për Ju”, projekt nё kuadёr tё titullit “Tirana Kryeqytetit Europian...