Vazhdimi i takimeve ne kuader te projektit « Mbrojtja dhe shfrytëzimi i qëndrueshëm i zonave të mbrojtura ndër-kufitare në malin e Sharrit, Mavrovës dhe Korab-Koritnikun ».

Takime me aktorët kyc lokalë nga Projekti « Mbrojtja dhe shfrytëzimi i qëndrueshëm i zonave të mbrojtura ndër-kufitare në malin e Sharrit, Mavrovës dhe Korab-Koritnikun ».Fondacioni Shqiptarë i Zhvillimit të Kapaciteteve Lokale (ALCDF), dhe orgnizata partnere Qendra për Zhvillim të Qëndrueshëm të Komunitetit (CSDC) në Maqedoninë e Veriut, vazhdojnë...

Takime ne Prefekturen e Dibrës dhe Kukësit ne kuader te Projektit « Mbrojtja dhe shfrytëzimi i qëndrueshëm i zonave të mbrojtura ndër-kufitare në malin e Sharrit, Mavrovës dhe Korab-Koritnikun ».

Vazhdojnë takimet me aktorët kyc lokalë nga Projekti « Mbrojtja dhe shfrytëzimi i qëndrueshëm i zonave të mbrojtura ndër-kufitare në malin e Sharrit, Mavrovës dhe Korab-Koritnikun ».Prefektura është struktura drejtuese dhe kordinuese e komiteteve të menaxhimit të zonave të mbrojtura. Këto ditë nga ekipi i projektit janë mbajtur takime me përfaqësue...

Takime konsultative me aktoret kyc te projektit "Protection and sustainable use of the cross-border protected areas of Sharr Mountain, Mavrovo and Korab-Koritnik", financuar nga PONT.

Consultative meetings with key actors of the project "Protection and sustainable use of the cross-border protected areas of Sharr Mountain, Mavrovo and Korab-Koritnik", financed by #PONT.The ALCDF team and project partners #CSCD (Center for Sustainable Community Development) and LAG "Dibra Turistike" conducted an informative and consultative meeti...

“Treni Po vjen”, takime informuese në Bashkitë Tiranë, Durrës, Shijak dhe Fushë Krujë

“Treni Po vjen”, takime informuese në Bashkitë Tiranë, Durrës, Shijak dhe Fushë KrujëPërfaqësuesit e Fondacionit Shqiptar për Zhvillimin e Kapaciteteve Lokale (ALCDF) dhe Rrjetit për Fuqizimin e Gruas në Shqipëri (AWEN), kontraktuar nga HBMC në kuadër të projektit të BERZH-it për “Nxitjen e shoqërisë civile për promovimin e transportit të qëndruesh...

Treni Tiranë-Durrës-Rinas, takime informim/ndërgjegjësimi tek bizneset

Treni Tiranë-Durrës-Rinas, takime informim/ndërgjegjësimi tek biznesetBizneset që ushtrojnë aktivitetin e tyre përgjatë gjurmës së projektit të ri hekurudhor që lidh Tiranën me Durrësin dhe degëzon rrjetin me aeroportin ndërkombëtar të Rinasit po informohen për përfitimet dhe çështjet e sigurisë së transportit hekurudhor.Teksa Hekurudha Shqiptare S...

Takim me nxenesit si pjese e aktivitetit “Biblioteka për Ju” ne kuader te projektit “Tirana Kryeqytetit Europian i Rinisё 2022”

Sot u diskutua mbi temën “Ndërtimi besimit dhe të kuptuarit: promovimin e dialogut” ku së bashku me nxënësit u diskutua mbi mënyrat dhe qasjet për të kuptuar dhe pranuar njëri tjetrin dhe anëtarët e rinj të komunitetit. Ky trajnim është pjesë e aktiviteteve të projektit “Biblioteka për Ju”, projekt nё kuadёr tё titullit “Tirana Kryeqytetit Europian...

“Të gjithë të barabartë”.tema e rradhes ne vazhdimin e aktiviteteve nё kuadёr tё titullit “Tirana Kryeqytetit Europian i Rinisё 2022”

Sot projekti “Biblioteka për Ju” organizoi aktivitetin për shkrim dhe konkurs esesh me titull “Të gjithë të barabartë”. Aktiviteti u organizua nga klubi i bibliotekës. Qёllimi i aktivitetit ishte vendosja e të rinjve brënda barrierave të shoqërisë tonë.Secila prej punëve do të vlerësohet dhe gjykohet nga mësueset e lëndës gjuhë-letërsi.Ky aktivitet...

“Qëndro i sigurtë online” tema e rradhes me nxenesit e shkolles "Ismail Qemali" nё kuadёr tё titullit “Tirana Kryeqytetit Europian i Rinisё 2022”

“Qëndro i sigurtë online” ishte tema e rradhës ku së bashku me nxënësit u diskutua rëndësia e marrjes së informacionit të sigurtë online dhe siguria kibernetike. Nxënësit u njohën me koncepte si phishing, inxhinieria sociale, higjena kibernetike dhe rëndësia e kapitalit human në sigurinë kibernetike. Ky trajnim është pjesë e aktiviteteve të projekt...

Se shpejti projekti mbi “Mbrojtjen dhe përdorimin e qëndrueshëm të zonave të mbrojtura ndër-kufitare të Malit të Sharrit, Mavrovës dhe Korab-Koritnikut”, nga programi PONT (Prespa Ohrid Nature Trust).

Së shpejti: Nis projekti i ri ALCDF mbi “Mbrojtjen dhe përdorimin e qëndrueshëm të zonave të mbrojtura ndër-kufitare të Malit të Sharrit, Mavrovës dhe Korab-Koritnikut”, mbështetur nga programi PONT (Prespa Ohrid Nature Trust).Gjatë një takimi pune me drejtuesit e programit PONT, dhe disa nga organizatave me të cilat u nënshkrua dhe kontrata me zba...

Nisi fushata e ndërgjegjësimit për rehabilitimin e linjës ekzistuese hekurudhore Durrës-Tiranë dhe ndërtimi i segmentit të ri Domje I/C-Rinas.

Në kuadër të projektit "Fuqizimi i kapaciteteve të shoqërisë civile për promovimin e përdorimit të sigurt e të qëndrueshëm të transporitit hekurudhor në Shqipëri", dje me 13.12.2022 nisi fushata e ndërgjegjësimit të popullatës që jeton dhe punon përgjatë vijës hekurudhore Durrës- Tiranë dhe segmentit të ri që u jep qasje këtyre bashkive me aerop...

Takim i nxenesve te shkolles "Ismail Qemali" me shkrimtarin Alban Tufa si pjesë e aktiviteteve të projektit “Biblioteka për Ju”

Gjimnazi Ismail Qemali sot mirëpriti shkrimtarin Alban Tufa në promovimin e librit " Nishanet në formë L- je" dhe shkrimtares, studiueses dhe autores së "Biblioteka" Arta Marku. Qёllimi i aktivitetit ishte nxitja e dashurisë për librin dhe leximin. Gjatë aktivitetit u realizuan tri mini-aktivitete: leximi dhe komentimi i disa tregimeve, gjëegjëza...

Panairi i punimeve te riciklueshme ne kuader te programit GIZ ProSEED

Më 30 nëntor 2022, pranë QEK, Peshkopi u realizua Panairi i Punimeve të Riciklueshme.Pjesëmarrës të Panairit ishin përfaqësues të GIZ Albania, përfaqësues të Zyrës Vendore Arsimore Dibër, mësues të 4 gjimnazeve dhe shkollës profesionale, nxënës të shkollave.Përgjatë Panairit shkollat pjesëmarrëse prezantuan projektet e përgatitura me shumë kujdes m...

Trajnim nё kuadёr tё projektit me titull “Tirana Kryeqytetit Europian i Rinisё 2022”

“Kultura dhe Identiteti në një qytetari aktive” ishte tema e rradhës ku së bashku me nxënësit u prezantua roli që ka diverstiteti kulturor dhe identiteti në një shoqëri të hapur. Ky trajnim është pjesë e aktiviteteve të projektit “Biblioteka për Ju”, projekt nё kuadёr tё titullit “Tirana Kryeqytetit Europian i Rinisё 2022” financuar nga Kongresi Ri...

Vazhdojne takimet dhe diskutimet me nxenesit e shkollёs sё mesme “Ismail Qemali” nё kuadёr tё titullit “Tirana Kryeqyteti Europian i Rinisё 2022"

Vazhdojnë diskutimet dhe puna në grup në kuadër të aktiviteteve organizuar mbi “Programin Pesëditor Orientues për zhvillimin e tё rinjve” me nxёnёsit e shkollёs sё mesme “Ismail Qemali” nё kuadёr tё titullit “Tirana Kryeqyteti Europian i Rinisё 2022" financuar nga Kongresi Rinor Kombëtar në bashkëpunim me Bashkinë Tiranë.Kongresi Rinor Kombëtar#TEY...

Aktivitet ne kuader te projektit dhe Ditelindja e 60-te e gjimnazit "Ismail Qemali"

“Jetësojmë të ardhmen ndër gjurmët e së shkuarës” - Aktivitet i organizuar nё kuadёr tё titullit “Tirana Kryeqytetit Europian i Rinisё 2022” financuar nga Kongresi Rinor Kombëtar në bashkëpunim me Bashkinë Tiranë.Festuam sё bashku historinë e gdhendur mbi baza idealesh, vlerash elitare dhe një rrugëtimi të gjatë nën udhërrëfimin e gjimnazit "Ismail...

Pastrimi i mjediseve të jashtme të shkollave dhe mjediset ne komunitetin ku jetojnë, aktivitet ne kuader te programit ProSEED

Më datë 21 nëntor nxënësit e 5 gjimnazeve realizuan pastrimin e mjediseve të jashtme të shkollave përfshirë këtu dhe mjediset ne komunitetin ku jetojnë.Ky aktivitet u realizua në kuadër të projektit të mundësuar nga qeveria Gjermane nëpërmjet programit GIZ ProSEED 2.0, në bashkëpunim me Ministrinë e Financave dhe Ekonomisë.#MakeitinAlbania#GIZAlban...

Takim me nxenesit e shkolles se mesme “Ismail Qemali” nё kuadёr tё titullit “Tirana Kryeqyteti Europian i Rinisё 2022"

Diskutime dhe punë në grup në kuadër të aktiviteteve organizuar mbi “Programin Pesëditor Orientues për zhvillimin e tё rinjve” me nxёnёsit e shkollёs sё mesme “Ismail Qemali” nё kuadёr tё titullit “Tirana Kryeqyteti Europian i Rinisё 2022" financuar nga Kongresi Rinor Kombëtar në bashkëpunim me Bashkinë Tiranë.Kongresi Rinor Kombëtar#TEYC2022Gjimna...

Takim me nxenesit e shkolles "Fiqiri Dine" ne kuader te aktiviteteve te programit GIZ ProSEED

Sot, më datë 16 nëntor 2022 transmetuam ne gjimnazin “Fiqiri Dine” në Maqellarë, “Gjergj Kastrioti” në Kastriot dhe “Dine Hoxha” në Muhurr Cineforum - Filma/dokumentarë të animuar për mbrojtjen e mjedisit dhe jetesën e gjelbër. Ky projekt mundësohet nga qeveria Gjermane nëpërmjet programit GIZ ProSEED 2.0, në bashkëpunim me Ministrinë e Financave d...

vizita e Ambasadores së SHBA-së Shkëlqësisë së saj Znj. Yuri Kim në projektet e zbatuara nga ALCDF

ALCDF u ndje e privilegjuar nga vizita e Ambasadores së SHBA-së Shkëlqësisë së saj Znj. Yuri Kim në projektet e zbatuara nga Organizata jonë në rajonin e Dibrës të Financuara nga USAID/Albania në kuadër të projektit D2T "Dibra Turizëm dhe Traditë". Gjatë kësaj vizite Ambasadorja Yuri Kim e shoqëruar nga Drejtoresha e USAID/Albania Mischere Kawas u...

Pastrimi mjedisit te brendshëm të shkollës me produkte natyrale që nuk përmbajnë pesticide apo kimikate të tjera.

Jetesa e gjelbër është një mënyrë jetese që synon të balancojë ruajtjen dhe mbrojtjen e burimeve natyrore, habitateve dhe biodiversitetit të tokës me qytetërimin njerëzor dhe komunitetin në sa më shumë mënyra që të jetë e mundur.Të jetosh gjelbër dhe i qëndrueshëm do të thotë të zhvillosh një stil jete që punon me natyrën dhe jo kundër saj dhe nuk...